top of page

Stilte meditatie

Bijgewerkt op: 15 sep. 2020

Meditatie en energie 

Je bent geïnteresseerd in spiritualiteit maar je weet niet hoe je hier nu het beste mee aan de slag kan gaan? Mijn advies is AL-TIJD aan iedereen die dit vraagt; ga aan de slag met stilte meditatie voor minimaal 15 minuten per dag gedurende een maand. Jouw leven gaat ongetwijfeld veranderen!


Meditatie is een absolute wondertool en ik kan dit niet vaak genoeg benadrukken!


Maar hoe werkt meditatie dan?


Nou het is belangrijk om allereerst te beseffen dat er heel veel verschillende vormen van meditatie zijn. Er bestaan allerlei geleide meditaties. Waarbij je bijvoorbeeld een geluidsfragment opzet, hiernaar luistert en door middel daarvan in diepe ontspanning en trance raakt. Deze meditaties zijn er super veel doeleinden en dienen er voor een bepaald ‘doel’ te bereiken. Je wil een onderbewust patroon misschien veranderen, zoals zelftwijfel of je zoekt een meditatie waarbij een angst overwinnen centraal staat. Alle meditatie is eigenlijk goed. Geleide meditaties zijn prachtig en de resultaten ervan kunnen je leven echt veranderen! Echter; je bent wel nog steeds bezig met iets in je hoofd, waardoor er nog steeds geen rust en stilte kan ontstaan.


Je moet het je namelijk zo voorstellen.

Wij hebben ongeveer 60.000/70.000 gedachtes per dag en onze mind is constant bezig. Hij maakt overuren. En daarom is het ZO belangrijk dat we nu juist die stilte gaan opzoeken. Wanneer wij onze mind door middel van zo’n geleide meditatie eigenlijk nog steeds bezighouden, biedt dit dus geen verlichting. We zijn alsnog bezig gedachtes te creëren en ondanks dat dit heel powerful kan zijn voor bepaalde doeleinden mis je eigenlijk nog steeds dat aspect van meditatie dat ons juist zoveel kan bieden; en dat is DE STILTE.


Stilte meditatie is dus DE METHODE waar je echt transformatie mee kan gaan creëren. En dat werkt als volgt; Alles wat er bestaat ter wereld is energie. Zo ook ons menselijk lichaam en zelfs onze gedachtes. Gedurende de dag heb je voornamelijk twee soorten gedachtes die constant in je opkomen. Gedachtes over de toekomst zoals;” “ohhh ik moet de was nog in de machine doen” “wat gaan we vanavond eten” of “Ik ga zo meteen even op die email antwoorden die ik vanmorgen heb ontvangen.” En je hebt ook constant gedachtes over het verleden; “Wat een gezellige avond was dat gisteren” of “toen ik een kind was vond ik waterijsjes zoooo lekker!”


Je bent constant bezig met wat er in het verleden gebeurd is of wat je in de toekomst wil gaan doen in je hoofd. Wanneer je dit dus doet; vaak zonder het te beseffen verbruik je energie. Met de gedachtes die jij denkt ben je energie aan het projecteren op het verleden of op de toekomst. Je moet het zo ziet dat dit eigenlijk energie is die je voor heel andere dingen zou kunnen gebruiken. Om gebruik te kunnen maken van deze energie moet je eerst gaan zorgen dat je niet contant in gedachten in het verleden of in de toekomst bent maar in het HIER EN NU gaat proberen te blijven.


Nou en dat is dus waar die stilte meditatie zo goed voor is. Die dient ervoor om jou een aantal minuten per dag (15 – 20 minimaal) BEWUST in het HIER en NU proberen te houden. Elke keer als er een gedachte opkomt, ga je focussen op je ademhaling, en dit blijf je herhalen totdat je mind uiteindelijk rustiger gaat worden. Iedere keer dat je weer een gedachte opmerkt ga je weer terug naar het hier en nu. Wanneer je dit vaak genoeg oefent zal je vanzelf gaan zien dat je hier handigheid in gaat krijgen; want net zoals voor alles in het leven geldt ook voor meditatie; oefening baart kunst!


Wanneer je dagelijks met meditatie aan de slag gaat ben je niet langer de energie van je gedachten aan het projecteren, maar je bent nu je energie bij jezelf aan het houden. Het elektromagnetische energieveld om jouw lichaam wordt zo sterker en sterker. Je geeft jezelf het ware een kadootje van zoveel extra energie. Energie die jij nu kan gaan gebruiken voor het transformeren van jouw leven!


bottom of page