top of page

Raise your vibration!

Bijgewerkt op: 15 sep. 2020

Overal waar je kijkt op het internet kom je tegenwoordig dezelfde termen tegen; “Raise your vibration,” “expand your consciousness”, “switch to a high-vibe diet” maar wat betekenen deze termen nu eigenlijk?


Ze zijn soms lastig te begrijpen, zeker als je nog niet helemaal bekend bent met de context eromheen.Om te begrijpen wat onze persoonlijke vibratie nu precies is, moeten we een paar stapjes teruggaan naar het begin. Alles wat er bestaat in het universum is in de basis eigenlijk Energie. De dingen die jij op dit moment om je heen kan waarnemen zijn niet alleen de vorm die je misschien ziet, maar het is eigenlijk allemaal trilling die op een bepaalde snelheid vibreert. Het level van deze vibratie wordt ook wel de trillingsfrequentie genoemd.


Alles wat er bestaat heeft een trillingsfrequentie en doordat de vibratie van verschillende objecten en dingen anders is krijgen deze ook anders vorm. Net zoals bijvoorbeeld de bank in je woonkamer, het beeldscherm waar je nu op leest en het water waar je jezelf ‘s morgens mee doucht allemaal energie zijn, is ons menselijk lichaam dat ook.


Dat wil zeggen dat wij als mensen ook een bepaalde trillingsfrequentie oftewel ’level of vibration’ hebben.


En dat is dus echt MEGA belangrijk om te beseffen! Want; jouw persoonlijke trillingsfrequentie heeft invloed op ontelbare aspecten van jouw leven! Omdat we de energie die alles in essentie eigenlijk is zelf helemaal niet waarnemen hebben we vaak een leven geleid zonder inde gaten te hebben dat wij überhaupt ook energie zijn. Door ons bewust te worden van het feit dat wij ook een trillingsfrequentie hebben en dat het level hiervan invloed heeft op iedere dag in ons leven kunnen we hiermee aan de slag.


Het is namelijk zo dat; hoe hoger jouw persoonlijke level van vibratie, hoe meer balans, hoe meer helderheid en hoe meer harmonie er in jouw leven kan ontstaan!


Nou dan hoor ik je nu al hardop denken; waarom wist ik dat helemaal niet?! En wat kan ik dan precies aan doen om mijn ‘level of vibration’ mijn ‘personal frequency’ te verhogen?


Daar ga ik je een stapje op weg mee proberen te helpen. Het verhogen van ons persoonlijk level van vibratie is namelijk best wel een proces. Je moet het zien als een lifestyle change die je wil gaan maken; en iedere stapje gedurende de weg gaat jou erbij helpen om uiteindelijk jouw vibratie zo hoog mogelijk te krijgen.


Ik heb hieronder de universele schaal van bewustzijn voor je weergegeven. Deze laat zien op wat voor verschillende niveaus onze energie allemaal kan huishouden. Onze vibratie is niet altijd hetzelfde, maar schommelt vaak tussen verschillende staten van zijn. Zoals je ziet op de afbeelding in de vibratie die bij “schaamte” hoort de allerlaagste die je kunt hebben en “verlichting” is de absolute top. Verlichting is eigenlijk onze natuurlijke staat, maar doordat we hier in een menselijk lichaam te maken krijgen met allerlei hindernissen van het aardse bestaan is onze vibratie vaak lager. Wij kunnen er zelf voor zorgen dat wij onze vibratie stap voor stap gaan verhogen en zo een leven kunnen gaan leiden op weg naar het ultieme “zijn”.

Tips om jouw vibratie te verhogen:

- Detox je systeem

- Eet veel groeten en fruit (voedsel met hoge vibratie)

- Geen rood vlees (lage vibratie)

- Zo min mogelijk alcohol

- Kom in aanraking met zo min mogelijk chemicaliën; wist je bijvoorbeeld dat onze normale doucheproducten, schoonmaakmiddelen, wasmiddel etc. etc. vaak vol met chemicaliën zitten. Vermijdt contact!

- Trauma verweking (alle emotionele bagage verzwaart ons enorm)

- Toon dankbaarheid – gratitude affirmations

- MEDITATIE – wanneer je d.m.v. meditatie je energie niet op gedachtes in de toekomst of in het verleden gaat projecteren maar in het NU probeert te houden, houdt je energie bij jezelf die je anders op een andere manier zou gebruiken.

- Beweging/ stretchen

- Help anderen

- Breng tijd door in de natuur

Onze vibratie verhogen klinkt simpeler dan dat het is. Hoe vaker je hier bewust mee aan de slag gaat, hoe meer je zult zien dat het echt klus is voor de rest van je leven. Dat betekent niet dat het per se de rest van je leven hard werk is. Hoe hoger jouw “frequency” wordt, hoe gemakkelijker alles energetisch zal verlopen.


bottom of page